

בעוד ישנם סרטי תדמית שמטרתם להעמיק את ההיכרות של הלקוח עם החברה, סרטי מכירה מטרתם להניע את הלקוח לפעולה, פשוט ככה.
מטרת העל של סרטי מכירות היא להניע את הצופים לפעולה ולגרום להם לרכוש את המוצר או השירות באמצעות הסרט. הם עושים זאת באמצעות פנייה לנקודות הכאב של הלקוח ולצורך הלא ממומש שלו ובכך מגבירות את החשק והרצון של הלקוח במוצר.
סרטי מכירה באים במגוון צורות ואופנים. כך לדוגמא יכול להיות לנו סרט מכירתי לעסק קצר ומגרה של 30 שניות שמטרתו להגניב את הלקוח ולעורר פעולה אימפולסיבית או לחילופין ישנם סרטים ארוכים מאוד המבוססים על שיטת ה"hard sale" שמטרתם לטחון את הצופה במסרים שיווקים ולפרום לו את ההתנגדויות לאט לאט ולאורך זמן עד שהלקוח יהיה במצב אידיאלי לביצוע הרכישה.
איך יוצאים לדרך עם הפקת סרטי מכירה?
המטרה עם סרטי מכירה הינה מאד ממוקדת, כך שעל מנת לדייק את הסרט חשוב לפרק לגורמים את קהל היעד: מין קהל היעד, הגיל, אופי, תחומי העניין, הסטטוס החברתי, המצב הכלכלי, אזור מגורים וכדומה.
לצד הפילוח של קהל היעד, הרי שחשוב גם להתעכב על מקום המפגש עם קהל היעד: ממנועי החיפוש, רשתות חברתיות, דפי נחיתה ועד כנסים או תערוכות.
ההבדל המהותי ביותר בין סרטי מכירה ובין הסרטים האחרים נעוץ בהנעה לפעולה. בעוד שסרטי תדמית, לדוגמא, מתפקדים ככרטיס ביקור, הרי שהצלחה או כישלון של סרט מכירה לעסק נמדדים על פי הלידים שהגיעו בסופו של דבר.
הסרטים המכירתיים כוללים בתוכם בהכרח הנעה לפעולה. הפעולה שתתבצע בסופו של דבר יכולה להיות רכישת המוצר מיידית, או כניסה לדף נחיתה או אתר הבית של החברה.
סרט מכירה לעסק: מה כוללים סרטים מכירתיים?
ומה באשר לתכנים ולאופי של סרטי המכירה? בסרטים אלו הדגש הוא על יצירת מסר שיווקי שפונה לנקודות הכאב ולצרכים של הצופה, מבדיל את השירות או המוצר שלכם מהשירותים המתחרים, מבליט את יתרונות המוצר ומציג פתרון שנותן מענה ל"נקודות הכאב" – לגרום לצופה להבין כי הוא צריך את המוצר המוצג בפניו, תוך שמעוררים אצלו את הרצון לבצע את הרכישה. הדרך להצלחת סרט המכירה עוברת בשיתוף פעולה בין כל הגורמים הרלוונטים: חברת ההפקות, המשווק, העסק, המעצב הגרפי ועוד.
חשוב ליצור בסרטים שכאלו תנועה אחידה ועקבית שתשרת את מטרת העל: הגדלת אחוזי המכירה.
האם ישנם סרטים טובים שלא עובדים?
סרטי מכירה נמדדים אך ורק על פי דבר אחד: האם הם הצליחו למכור או לא. לכאורה, תוכלו לצפות בסרט מכירתי לעסק נהדר שמופק בצורה מקצועית ומעביר את המסר, אך בסופו של דבר הוא נכשל.
הסיבה? לא בוצעו בדיקות מקדימות שונות הכוללות את הפלטפורמה הרלוונטית לפרסום הסרט, איתור לא נכון של קהל היעד, שפה שאינה מתקשרת עם שפת המותג שלכם וכדומה.
על כן, רגע לפני הפקת הסרט, מוקדשת השקעה רבה בפירוק המוצר לגורמים – זאת בכדי להבטיח כי הסרט המופק עבורכם הינו המדוייק והמתאים ביותר.
רושם ראשוני וסרט מכירתי לעסק
חשוב להבין כי הרושם הראשוני הינו קריטי בעת שמדובר על יחסי מוצר-לקוח. ישנה הזדמנות אחת בלבד לגרות את הצופים, לשכנע אותם ולרכוש את אמונם.
נקודה זו חשובה מאחר ולא אחת מופקים סרטי מכירה בצורה שאינה מדוייקת ונכונה, כך שלאחר שמנתחים אותם ומגלים כי הם נכשלו, ישנו מאמץ נוסף לתקן את הטעויות ולהפיק סרט חדש.
מה קורה במקרים שכאלו? הרושם הראשוני שנוצר אינו טוב, כך שבעת שתשובו עם סרטון חדש, גם במקרה והוא הופק כשורה, הרי שיהיה קשה מאד לכבוש מחדש את הקהל שצפה בסרטון הראשון.
על כן, משקיעים בעבודת תחקיר מעמיקה על מנת להבטיח שנפיק סרט מכירה לעסק בדרך המוצלחת ביותר.