

היום, עסקים גדולים וארגונים בינלאומיים, עושים שימוש באנימציה על מנת להעביר מסרים בצורה נגישה, מזמינה ואטרקטיבית יותר. סרטי אנימציה, או "הנפשה" בעברית, משתלבים גם בסרטים שיוווקיים שונים לרבות סרטי תדמית, סרטי הדרכה וסרטים המיועדים למוצרים ספציפיים.
הכירו גם אתם את השלבים המאפיינים את התהליך של הפקת סרטון אנימציה:
1. אפיון נרחב לשירות ולעסק
הדבר הבסיסי ביותר הוא לבצע אפיון. המון פעמים ישנו רצון "לצאת לדרך", אך חשוב לבצע עבודה יסודית באשר להבנת המוצר או השירות, ובעיקר להבין את אופי המותג.
שימוש בסרטי אנימציה יכול מצד אחד להתפרש כמעט ילדותי ולא רציני, אך בעת שעושים בו שימוש נכון הרי שהוא יכול להתכתב בצורה הרמונית גם בסרטוני תדמית לעסקים המעניקים שירותים הנחשבים כרציניים יותר.
כך לדוגמה: במידה ומדובר על הפקת סרטון אנימציה המיועד לילדים, הרי שהאנימציה בכללותה תהיה יותר צבעונית במטרה לכוון אותה ישירות אל קהל הילדים. מנגד, במידה ומדובר בחברה המשיקה תוכנה חדשה, הרי שתפקידה של סרטי אנימציה הוא לגמרי אחר והוא לשקף לקהל הצופים איך התכנה עובדת, מהן התועלות שלה וכיוצא בזה.
באמצעות הנפשה של סרטון אנימציה ניתן לתקשר מידע בצורה בהירה יותר, בטח שבהשוואה להסברים באמצעות מילים בלבד.
בנוסף, מעבר לכך שהבחירה באופי סרטוני אנימציה תקבל תשומת לב רבה, הרי שיבחנו כל מאפייני המותג, לרבות הצבעים שלו. לדוגמה: באמצעות סרטוני אנימציה ניתן להטמיע מסרים שיווקיים גם בסרט הסברה, זאת עם שימוש, בין השאר, בצבעים ההולמים את המותג הספציפי.
לכן, שלב אפיון הצרכים הוא קריטי והוא חייב להתבצע בצורה קפדנית ויסודית. בעת שמבינים היטב את אופי המוצר/שירות ואת אופי בית העסק, ניתן להשמיש את האנימציה בצורה כזו שתחפוף למטרות מצד אחד, ותחזק את מיתוג העסק מצד שני.
2. מיקוד קהל היעד
ישנה חשיבות גם לאפיון קהל היעד בעת יצירת סרטון אנימציה לעסק, זאת מאחר והוא משפיע ישירות על סגנון האנימציה שיבחר.
מעבר לכך שחשוב לתקשר את האנימציה בצורה כזו "שהולמת" את קהל היעד, הרי שחשוב להבין כי סוג האנימציה ישפיע גם על תגובת הקהל. לדוגמה: אל הפקת סרטון אנימציה המיועד לילדים סביר כי קהל מבוגר יותר יגיב בגיחוך, ולא יתפוש את המפרסם שלו כגוף רציני שניתן להסתמך עליו.
מנגד, סרטוני אנימציה המיועדים לקהל של בני 50, ככל הנראה יתפשו כמאד משעממים ולא אטרקטיביים עבור קהל של ילדים בני 10. לכן, לפני שבוחרים בכל המעטפת העיצובית, בדגש על אופי ההנפשה, יש להגדיר את קהל היעד בצורה מדויקת ככל האפשר, זאת על מנת שיהיה ניתן להתאים לו את התכנים הרלוונטיים.
3. המסרים שעוברים בסרטוני אנימציה
גם בסרטי אנימציה ישנו דגש רב על סוגיית התסריט והתוכן בכללותו. אז לאחר שמאפיינים את אופי השירות והעסק ואת קהל היעד, ניתן לעבור לשלב זה.
ראשית, בעת יצירת סרטון אנימציה יש לקבוע מהם המסרים שיעברו בסרט האנימציה ורק לאחר מכן יותאם התסריט:
- תועלות ויתרונות
- חוזקות של העסק
- דגש על בידול עסקי
- נקודות כאב / מענה על צרכים וכו'…
בנוסף, תתקבל החלטה באשר לאלמנטים נוספים שישתלבו בהפקת סרטון אנימציה:
- שילוב של קריינות
- טקסט שיתמוך את האנימציה
- דיבוב של דמויות האנימציה ועוד…
4. העיצוב
השלב הבא ביצירת סרטון אנימציה יהיה לעצב את שלל האלמנטים המופיעים בסרט. המילה "עיצוב" מאד גדולה וכוללת בתוכה עולם שלם של אפשרויות, אך הדגש העיקרי הוא של שפה עיצובית אחידה שתלווה את כל סרטון האנימציה.
העיצוב יבוא לידי ביטוי בשלל אלמנטים שונים:
- עיצוב הדמויות
- עיצוב של גרפיקות שונות
- עיצוב אובייקטים בתלת מימד ועוד…
5. הנפשה וסאונד
והשלב האחרון הוא שלב הנפשה והטעמת סאונד (ממוסיקה, אפקטים של סאונד ועד קריינות). לפני יישום השלב הזה על כל הסרטון, יתבצעו כמה טסטים על מנת לבדוק את מידת ההתאמה של הסאונד וההנפשה לסרטון.
רק לאחר שסרטוני אנימציה הושלמו, יהיה ניתן לשלב עליו את הקריינות או כל אלמנט אחר שנבחר. מכאן? כל שנותר הוא להפיץ את סרטון האנימציה!
לניווט מהיר: